Defecte auto – top 3 duurste autoreparaties

In meerdere opzichten is je auto vaak je meest kostbare bezit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij veel mensen de maag samentrekt wanneer hun auto kapot gaat. Reparaties zijn vaak erg duur, en kosten soms zelfs meer dan de dagwaarde van je auto. Het kan helpen om het gevaar recht in de ogen te kijken, dus daarom hebben we vandaag voor je: de top 3 van duurste reparaties aan je auto.

3. Versnellingsbak 
Zowel een handmatige als automatische transmissie is van levensbelang voor je auto. Wanneer deze niet goed werkt, zul je niet ver meer komen. Jammer genoeg is dit ook een van de duurste onderdelen om te laten repareren. Het is een erg arbeidsintensief werkje en kost al gauw 1000 – 2000 euro. Vaak wordt dan ook de gehele bak vervangen, omdat dit sneller gaat en goedkoper is.

2. Onderdelen voor elektrische auto’s 
Hybride en volledige elektrische auto’s zijn fantastisch voor het milieu, maar meestal iets minder voor je portemonnee. Hoewel een elektrische motor veel minder bewegende delen heeft dan een verbrandingsmotor, en dus minder onderdelen die kapot kunnen gaan, zijn reparaties juist veel duurder. De technologie is nog relatief nieuw allemaal, wat de kosten opdrijft. En niet alleen onderdelen zijn duur, ook de speciale kennis die monteurs nodig hebben moet je betalen. De duurste onderdelen om te vervangen? Toch nog wel steeds de accu (gemiddeld 4000 euro), slechts overtroffen door de omvormer (zo’n 5000 euro). Gelukkig komt dat laatste defect niet zo vaak voor.

1. Motorschade 
De motor is het hart van je auto, en ook het deel wat het meest belast wordt. Een goed onderhouden motor zal gelukkig niet snel defect gaan. Verwaarloos je hem echter, en negeer je bovendien signalen die hij geeft om te zeggen dat het niet goed met hem gaat (rook uit de uitlaat, geluiden, verlies van vermogen) dan kan het soms helemaal mis gaan. Kritieke onderdelen kunnen dan breken of de cilinder kan zelfs barsten. Voor minder dan 8000 euro zal het lastig worden dit te laten repareren.

Geen zin in dure reparaties? 
Ben je een van de ongelukkigen die een van bovenstaande defecten heeft? In plaats van je auto te laten repareren hier in Nederland, kan het soms veel voordeliger zijn om de auto te verkopen voor export. Er bestaan gespecialiseerde bedrijven die auto’s met onder andere motorschade, defecte versnellingsbakken en elektrische storingen inkopen, waarna ze deze transporteren naar bijvoorbeeld Oost-Europa. Hier zijn de onderdelen goedkoper en de loonkosten lager, waardoor ze veel goedkoper auto’s kunnen repareren. Gevolg: de waarde van je auto stijgt enorm. Een eerlijke en betrouwbare auto inkoop specialist zal jou hiervan laten meeprofiteren, waardoor dit in sommige gevallen wel duizenden euro’s kan schelen.

Geen reacties mogelijk.