Importeren met passie

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe of tweedehands auto, vergt dat de nodige inspanning. De één steekt hier met liefde weken tijd in en vergelijkt eindeloos tot de juiste deal gevonden is, de ander verliest zichzelf compleet in het overweldigende aanbod. Onzekerheden wat betreft de staat van de auto, de financiële afhandeling en level van service zijn ons allen niet vreemd in het aankoopproces. Waar moet je wezen? Bij wie moet je zijn? Koop je je auto ‘veilig’ bij de garage op de hoek of is ‘wat van ver komt, lekker?’

Grenzeloos verliefd
Indien je een speciale auto zoekt, een exemplaar met specifieke opties, een bepaald type of bouwjaar en het aanbod in Nederland blijkt te klein – of te duur – te zijn, overweeg dan eens de buitenlandse markt. Met andere woorden; misschien is import een geschikte optie. Het klinkt spannender dan dat het is. Althans, als je de valkuilen kent, de pareltjes weet te vinden en het papierwerk netjes voor elkaar hebt. Zo iemand is Hans Jekel, directeur Jekel Automotive, die je van A tot Z ontzorgt als het op een auto importeren aankomt. Het team, bestaande uit Hans, Roel en Peter Paul, hebben bij elkaar 75 jaar ervaring en beschikken mede daardoor ook over de juiste inkoop kanalen.

Maatwerk voor iedereen
Hans levert niets anders dan maatwerk. Zijn slogan is dan ook ‘verkoop wat de klant wil en niet wat er op voorraad staat.’ Een goed en eerlijk advies aan de klant, waarbij het draait om de auto-wens en niet om volume aantallen. Jij vraagt en Hans draait – daar komt het eigenlijk op neer. Het maakt hem niet uit hoe lang of hoe ver Hans moet zoeken naar jouw droomwagen. Op het terras vertelt hij me over hoe het importeren in zijn werk gaat. De oriëntatie vindt online plaats en Hans en zijn team laten daar ook het offerte traject bij aansluiten. Na dit online contact maakt hij een afspraak voor een persoonlijk advies. Het traject start altijd met een persoonlijk gesprek waarbij hij bij de klant op locatie komt om de wensen en eisen te inventariseren. De onafhankelijkheid van Jekel Automotive zorgt ervoor dat zij je altijd een passend en concurrerend aanbod kunnen doen.

Rijd je droom
Ik droom verder over mijn snelle Duitser met slechts plek voor twee. Rood leder, kantel/schuifdak, een automaat én stoelverwarming staan er op mijn wensenlijstje. Echt mijn ding, voor minder. Hans vertelt me waar hij op let als hij een auto aanschaft over de grens. Het gaat verder dan alleen een auto aanwijzen en die vervolgens op Nederlands kenteken zetten, zoals de meeste bedrijven doen. Hans reist af naar waar je toekomstige auto ook mag staan, hangt hem aan de testkast, checkt de auto uitvoerig en maakt zelfs een proefrit, voor jou. Na afloop kan je een belletje van hem verwachten. Is een auto niet goed, zegt hij het ook. Het gaat niet om die handtekening, het gaat erom dat jij je absolute droomauto vindt en hier nog lang plezier van hebt.

Klopt alles? Dan faciliteert Hans je van begin tot eind. Aankoop en onderhandeling ter plaatse, verzekerd transport naar Nederland, verzekerde opslag (indien nodig), de BPM aangifte, RDW keuring, rest BPM, leges kenteken en eventuele extra’s zoals het installeren van een alarm of monteren van een trekhaak. Standaard wordt je auto voorzien van geldige APK en op iedere auto krijg je 1 jaar garantie. Wil je je auto toch liever in de Financial Lease? Geen probleem, het kan allemaal. De doorlooptijd tussen akkoord en aflevering bedraagt gemiddeld drie weken. Ik vraag mezelf hardop af waarom ik nog niet eerder een auto heb geïmporteerd. Eén ding is zeker: Hans zijn contactgegevens staan opgeslagen in mijn telefoon.

Geen reacties mogelijk.