4 tips bij het kopen van een tweedehands motor of auto

Wil je een tweedehands motor of auto kopen? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Je wilt tenslotte geen miskoop doen of voor verrassingen komen te staan. We geven daarom 4 tips voor het kopen van een tweedehands motor of auto zodat jij weet waar je op moet letten.

  1. Wat past bij mij?

Overweeg je het om een tweedehands motor of auto te kopen? Dan is het belangrijk om eerst te kijken waar je precies naar op zoek bent. Gelukkig zijn er talloze online platformen waar in alles rust kunt rondkijken. Onze tip: kijk alvast naar welk merk je aanspreekt, de km-stand en het bouwjaar. Bij het aanschaffen van een tweedehands auto is het ook goed om na te denken over hoeveel mensen er in moeten passen. Daarnaast is het handig om van tevoren alvast je budget te bepalen. Ga je onderhandelen over de prijs? Reken dan ook ruimte voor onderhandeling hierbij in.

  1. Particulier of bij een dealer?

Als je weet waar je naar op zoek bent, kun je jezelf de vraag stellen of je een motor of auto wilt aanschaffen bij een dealer of particulier. Het voordeel van een dealer is dat je vaak garantie hebt en terug kunt gaan als er iets mis is. Daar staat tegenover dat dit misschien iets duurder is dan als je particulier een tweedehands auto of motor koopt.

  1. De prijs bij de concurrent

Of je nou bij een dealer een occasion koopt of particulier: het is altijd slim om te kijken wat anderen ervoor vragen. Op basis daarvan kun je kijken of de prijs realistisch is en ze natuurlijk met elkaar vergelijken. Het zou namelijk zonde zijn als je te veel betaald.

  1. Waar moet je op letten

Heb je een afspraak gemaakt voor een bezichtiging? Dan is het altijd handig om iemand mee te nemen met verstand van zaken. Als jij uit enthousiasme vergeet de juiste vragen te stellen, kan hij of zij dit voor je doen. Vraag bijvoorbeeld naar de onderhoudshistorie en let op schade, de staat van de banden stel vragen over de motor en remblokken/schijven. Bij het aanschaffen van een tweedehands motor is het goed om te letten op de staat van het zadel en handvatten. Inspecteer daarnaast ook de ketting en tandwiel en controleer onder andere de banden en koppelingshendel.

  1. Maak een testrit

Ben je enthousiast? Vraag of je een testrit mag maken. Zo kun je goed aanvoelen of de motor of auto fijn rijdt en of je geen vreemde geluiden hoort onderweg. Je komt hier het beste achter door over verschillende soorten wegen te rijden. De snelweg is tenslotte iets anders dan een klinkerweg. Kijk daarnaast ook of alle functies goed werken.

Geen reacties mogelijk.